Wie zijn wij?
Cito, de toetsenmaker in Arnhem, is een grote organisatie die meer maakt dan alleen de bekende Eindtoets Basisonderwijs. Zo werken we aan leerlingvolgsystemen voor het Primair en Speciaal onderwijs, observatie-instrumenten voor kleuters, projecten om leerkrachten te ondersteunen bij het plannen van onderwijs voor leerlingen met een achterstand, aan certificering voor het bedrijfsleven, etc. De huidige stageplaats betreft het leerlingvolgsysteem voor het primair onderwijs.

Wat ga je doen?
De stagiaire levert een adviesrapport op over toetsing grammatica/interpunctie in de bovenbouw van het primair onderwijs. Je denkt met ons mee over de inhoud en opgavenvormen om grammatica en interpunctie te toetsen bij leerlingen in groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Ook werk je mee aan de ontwikkeling van nieuwe opgaven en probeer je deze zelf uit in een kleinschalige pilot op scholen. Daarnaast doe je mee met allerhande werkzaamheden die toetsdeskundigen Taal uitvoeren.

Jouw profiel
Voor deze stage zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven student die goed zelfstandig kan werken. Daarnaast vragen we van je dat jij een opleiding Taalwetenschap of Nederlands volgt, of een andere studierichting met een duidelijke interesse in taalkunde.

Wat we bieden
We bieden een informele werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden, bijvoorbeeld psychologie, onderwijskunde en taalkunde, samen werken aan toetsen waar docent en leerling mee vooruit kunnen. De collega’s hebben hart voor hun vak en staan open voor de kennis en ervaringen van anderen, dus ook voor jouw inbreng. Met regelmaat zijn er lezingen en cursussen waar jij ook aan kunt deelnemen, zoals onze interne cursus toetsdeskundigheid.

Wanneer en hoe lang
De stage kan zsm beginnen, maar een begindatum kunnen we ook in overleg afspreken.
De stage kan tot 6 mnd (part-time) duren. Ook dit gaat in overleg, evenals het aantal uren per week dat je bij ons werkt.

Interesse?
Solliciteren kan door je cv en motivatie te mailen naar Marieke Tomesen: marieke.tomesen@cito.nl.