Vacatures en stageplaatsen

Op deze pagina adverteren we WAP-gerelateerde vacatures, stageplaatsen en scriptiemogelijkheden. Heeft u een interessante oproep voor WAP-leden, laat dit dan weten aan de redactie (wapbulletin@gmail.com) en we zetten hem online.

 

 

Vacatures

Onderzoeksmedewerker Ontwikkeling Diagnostiek Meertalige kinderen met TOS (24 uur)

 

Taalontwikkelingsstoornis (TOS) is een frequente en aangeboren aandoening waardoor kinderen veel moeite hebben met het leren van taal. De gevolgen van TOS zijn verstrekkend en van invloed op de schoolse, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. De symptomen van TOS zijn echter vaak niet goed te herkennen. Dit is met name moeilijk bij meertalige kinderen die Nederlands als tweede taal leren, waardoor er in deze groep over- en onderdiagnose is. Dit project is gericht op de doorontwikkeling van de zogenaamde LITMUS (Language Impairment Testing in Multilingual Settings) testen (non-woordherhaaltest, zinsherhaaltest, woordenschattest, verteltest) die een accurate diagnosestelling bij meertalige kinderen met TOS kunnen ondersteunen.

Functieomschrijving
Je werkt als mee aan de doorontwikkeling van een aantal nieuwe instrumenten op het gebied van meertalige taaldiagnostiek ontwikkeld in de internationale COST Actie IS0804 Language impairment in a multilingual society: Linguistic patterns and the road to assessment en aangepast aan de Nederlandse context. Je werkt als projectcoördinator samen met onderzoekers verbonden aan de Universiteit Utrecht (Pedagogiek, Taalwetenschap) en Hogeschool Utrecht (Logopedie). Je taken bestaan uit het onderhouden van contacten en organiseren van besprekingen in het project, verzamelen en verwerken van input van logopedisten, overleg met ontwikkelaars van de online testomgeving, aanpassen testitems en testmateriaal, data-analyse ten behoeve van de doorontwikkeling, en ontwikkelen van handleidingen en instructiemateriaal.

Wij bieden
– 24-uur contract voor 6 maanden met uitzicht op verlenging. Start vanaf midden maart 2020 (startdatum flexibel)
– Salaris voor de CAO voor Universiteiten met bijbehorende arbeidsvoorwaarden
– Werken in een gemotiveerd interdisciplinair team
– Samenwerken met onderzoekers en logopedisten

Profiel kandidaat
– WO master richting logopediewetenschap, klinische linguïstiek of vergelijkbaar
– Zelfstandig, communicatief vaardig, flexibel, integer
– Analytische vaardigheden; ervaring met excel en SPSS is een pré
– Affiniteit met onderzoek en met de klinische praktijk

Werkdagen
In overleg

Enthousiast?
Stuur een sollicitatiebrief en CV voor 1 maart naar Elma Blom (w.b.t.blom@uu.nl). Ook voor vragen kun je hier terecht.

Research-logopedist / Assessor ‘Perspective’ studie

 • Bepaalde tijd
 • 1 maart 2020 tot en met 31 mei 2021
 • Publicatiedatum: 20 februari 2020
 • Sluitingsdatum: 9 maart 2020
 • Schaal 9: min € 2961 – max € 4078 bruto per maand bij volledig dienstverband (excl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)

Functieomschrijving
Een van de studies is de PERSPECTIVE-studie (PERsonalized SPEeCh Therapy for actIVE conversation), een grote gerandomiseerde studie naar de van meerwaarde verstaanbaarheidsbehandeling met PLVT en de Voice trainer. In deze studie wordt de behandeling bovendien online gegeven door ongeveer 16 logopedisten, die tevens worden gecoacht, zodat elke parkinsonpatiënt de best mogelijke behandeling krijgt. De PERSPECTIVE studie wordt gecoördineerd vanuit het Radboudumc onder leiding van prof. dr. Bas Bloem, dr. Hanneke Kalf en dr. Nienke de Vries en gefinancierd door de Amerikaanse Michael J. Fox Foundation.

Het effect van de behandeling wordt geëvalueerd door metingen bij deelnemers thuis uit te voeren op verschillende momenten. Voor het doen van deze metingen zoeken we een research-logopedist.

Als assessor ben je, samen met de promovendus op dit project, in de eerste plaats verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van al deze metingen, verspreid over het land. Dit omvat het verrichten van diverse metingen zoals: motorische, neurologische- en logopedische testen en vragenlijsten. Je krijgt een uitgebreide training om deskundig te worden in bovenstaande vaardigheden.

Naast deze operationele verrichtingen, ben je in de tweede plaats verantwoordelijk voor de begeleiding en ondersteuning van de deelnemers en ondersteuning van de logopedisten en de promovendus in het gehele onderzoeksproces. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de vragen van deelnemers die door jou zijn gezien. Het opbouwen van een goede persoonlijke relatie met de deelnemers is daarbij essentieel. In de derde plaats ben je verantwoordelijk voor het opschonen, verwerken en opslaan van de door jou verzamelde onderzoeksgegevens.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het verzamelen van een rijke set aan onderzoeksgegevens bij mensen met de ziekte van Parkinson thuis. Hierbij worden de volgende onderzoeken door jou afgenomen:
  • Kort neurologisch onderzoek (MDS-UPDRS)
  • Uitgebreid logopedisch onderzoek (onder andere NVO-V)
 • De deelnemers na afloop van de eerste meting uitleg over het gebruik de Voice trainer en over tele-logopedie door middel van videobellen met Zaurus.
 • Goede verwerking van de onderzoekgegevens (invullen CRFs).
 • Het gedurende de looptijd van het traject begeleiden en monitoren van patiënten die deelnemen aan de studie, en het fungeren als eerste aanspreekpunt bij vragen van deze deelnemers.
 • Het gedurende de looptijd van het traject ondersteunen van de promovendus bij voorkomende onderzoekswerkzaamheden zoals coördinatie, analyse en rapportage.

Profiel

 • Afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur logopedie.
 • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en de ziekte van Parkinson.
 • Enige jaren werkervaring als onderzoeksmedewerker of vergelijkbare functie in wetenschappelijk onderzoek is een pre.
 • Stressbestendig en kan werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is.
 • Kan goed eigen werkzaamheden plannen.
 • Kan uitstekend zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd werken en is tevens communicatief vaardig, klantvriendelijk en behulpzaam.
 • Wij willen ook expliciet potentiële kandidaten die in een andere regio dan Nijmegen woonachtig zijn uitnodigen om te solliciteren vanwege de verwachtte spreiding van deelnemers over het land.
 • In het bezit van een eigen auto.
 • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Graag solliciteren vóór 9 maart. 

Klik hier voor meer informatie en om te solliciteren. 

 

 

 

Logopedie & Communicatie Amsterdam zoekt logopedist (3/4 dagen p.w.)

Wij zoeken een logopedist!

Voor 2/3 dagen per week, voor langere periode en zo spoedig mogelijk. Met interesse/ervaring in TOS en wat dit betekent voor kinderen en hun ouders. Zo mogelijk ook met interesse/ervaring in neurologische spraak/taalstoornissen.

Waar: in onze professionele praktijk in Amsterdam, in een multidisciplinair zorgcentrum.

Wij vragen:

 • enthousiasme,
 • flexibiliteit en zelfstandigheid,
 • ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wij bieden:

 • een enthousiast en warm team,
 • goede begeleiding en beloning,
 • samenwerkingsmogelijkheden en lunch met andere disciplines,
 • een goed uitgeruste, mooie werkplek.

 

Interesse? Graag ontvangen wij je mail.

Meer informatie over ons kun je vinden op www.logopedie-amsterdam.nl

 

 

Stage-, en scriptieplaatsen

Er worden op dit moment geen stages of scriptieprojecten aangeboden. Heb je een stage of scriptieproject, stuur dan een oproep aan wapbulletin@gmail.com