Vacatures en stageplaatsen

Op deze pagina adverteren we WAP-gerelateerde vacatures, stageplaatsen en scriptiemogelijkheden. Heeft u een interessante oproep voor WAP-leden, laat dit dan weten aan de redactie (wapbulletin@gmail.com) en we zetten hem online.

 

 

Vacatures

Onderzoeksassistent 3T onderzoek (24 uur)

NWO programma “Language impairment in the 22q11.2 deletion syndrome: a model for DLD?” 

Projectomschrijving
Begin 2018 zijn onderzoekers van de Universiteit Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis gestart met een groot onderzoek naar de taalontwikkeling van kinderen met 22q11.2 Deletie Syndroom (22q11DS) in vergelijking met kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Het doel van het onderzoek is ten eerste om het taalprofiel van jonge kinderen en adolescenten met 22q11DS in kaart te brengen, omdat daar nog nauwelijks kennis van is. Daarnaast wordt onderzocht welke cognitieve factoren van invloed zijn op de taalontwikkeling van kinderen met 22q11DS en TOS, en hoe taalvaardigheid in deze populaties samenhangt met het ontwikkelen van psychiatrische problemen. Met de verworven kennis hopen we een bijdrage te leveren aan een tijdige behandeling en de ontwikkeling van gerichtere interventies.

Functieomschrijving
Als Onderzoeksassistent werk je nauw samen met twee PhD-kandidaten en een postdoc onderzoeker. Je helpt bij het coördineren van het onderzoek. Dit houdt in dat je contact houdt met scholen, logopedisten en/of ouders, testafspraken plant, en een aantal logistieke zaken regelt. Daarnaast ondersteun je de onderzoekers bij het afnemen van de testen bij kinderen of jongeren die deelnemen aan het onderzoek. Dit betekent dat je zelfstandig een aantal taal- en neuropsychologische taakjes afneemt bij kinderen tussen de 3 en de 7 jaar oud. Bij de jongeren is het mogelijk om niet alleen taaltaken voor het onderzoek af te nemen, maar kun je ook klinisch werk verrichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afnemen van IQ testen ten behoeve van zorg (mits je een BAPD hebt). Tenslotte help je met het verwerken, invoeren en controleren van de verzamelde onderzoeksdata en het begeleiden en inwerken van stagiaires. 

Wij bieden
· 24 uur contract voor 6 maanden, met uitzicht op verlenging. Start vanaf februari/maart 2020 (startdatum flexibel)
· Salaris volgens de CAO voor de Universiteiten met bijbehorende arbeidsvoorwaarden
· Werken in een enthousiast, interdisciplinair onderzoeksteam
· Een combinatie van (ondersteuning van) onderzoek en klinisch werk 

Profiel kandidaat
· WO Master richting psychologie, pedagogiek, taalwetenschap, of logopedie
· Zelfstandig, communicatief vaardig, flexibel, integer
· Ervaring met testafnames bij kinderen (uit klinische populaties)
· Affiniteit met onderzoek
· Een Basis Aantekening Psychodiagnostiek (BAPD) is een pré 

Werkdagen
In overleg 

Enthousiast?
Stuur een sollicitatiebrief en CV vòòr 20 januari naar Emma Everaert (e.everaert@uu.nl). Ook voor vragen kun je hier terecht. 

Logopedie & Communicatie Amsterdam zoekt logopedist (3/4 dagen p.w.)

Wij zoeken een logopedist!

Voor 2/3 dagen per week, voor langere periode en zo spoedig mogelijk. Met interesse/ervaring in TOS en wat dit betekent voor kinderen en hun ouders. Zo mogelijk ook met interesse/ervaring in neurologische spraak/taalstoornissen.

Waar: in onze professionele praktijk in Amsterdam, in een multidisciplinair zorgcentrum.

Wij vragen:

  • enthousiasme,
  • flexibiliteit en zelfstandigheid,
  • ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wij bieden:

  • een enthousiast en warm team,
  • goede begeleiding en beloning,
  • samenwerkingsmogelijkheden en lunch met andere disciplines,
  • een goed uitgeruste, mooie werkplek.

 

Interesse? Graag ontvangen wij je mail.

Meer informatie over ons kun je vinden op www.logopedie-amsterdam.nl

 

 

Stage-, en scriptieplaatsen

Er worden op dit moment geen stages of scriptieprojecten aangeboden. Heb je een stage of scriptieproject, stuur dan een oproep aan wapbulletin@gmail.com