Vacatures en stageplaatsen

Op deze pagina adverteren we WAP-gerelateerde vacatures, stageplaatsen en scriptiemogelijkheden. Heeft u een interessante oproep voor WAP-leden, laat dit dan weten aan de redactie (wapbulletin@gmail.com) en we zetten hem online.

 

 

Vacatures

Project MIND zoekt testassistenten

Project MIND (Meertaligheid in Dagopvang) is opzoek naar studenten die gedurende de maanden januari, februari en maart 2 à 3 dagen per week beschikbaar zijn om peuters te testen op de tweetalige kinderopvang. Project MIND onderzoekt effecten van tweetalige kinderopvang (Nederlands-Engels) op de taalontwikkeling van de kinderen die de opvang bezoeken.

Reiskosten worden gedekt. Tevens biedt het project een vergoeding van 1000 euro.

Bij de peuters worden verschillende taaltaakjes afgenomen. Ben jij geïnteresseerd in tweetalige ontwikkeling bij jonge kinderen? Kan jij in het Engels en/of Nederlands testen, ben je bereid om een VOG aan te vragen en ben je beschikbaar voor een training in december? Stuur dan snel je CV en motivatie naar projectmind-fgw@uva.nl.

 

 

Logopedie & Communicatie Amsterdam zoekt logopedist (3/4 dagen p.w.)

Logopedie & Communicatie Amsterdam zoekt een logopedist met interesse/ervaring in TOS en zo mogelijk ook met interesse/ervaring in neurologische spraak/taalstoornissen.

Klik hier voor meer informatie. 

 

 

Stage-, en scriptieplaatsen

Stage 3T onderzoek (Universiteit Utrecht)

3T onderzoek – Taal, 22q11 en TOS

Projectomschrijving 
Het 22q11.2 deletie syndroom is een specifieke genetische aandoening, die tot verschillende fysieke en mentale ontwikkelingsproblemen leidt. Met het 3T project onderzoeken we de taalvaardigheden van kinderen met 22q11. In het onderzoek vergelijken we het taalprofiel van kinderen met 22q11 met kinderen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Daarnaast wordt de invloed van cognitieve vaardigheden (zoals aandacht en geheugen) op de taalontwikkeling onderzocht, en wordt er bekeken hoe taalvaardigheid bij kinderen met 22q11 en TOS samenhangt met het ontwikkelen van schizofrenie en andere psychiatrische problemen. 

Stagemogelijkheden
Wij zijn op zoek naar stagiaires die ervaring willen opdoen met de praktische aspecten van wetenschappelijk onderzoek. Je helpt bij de dataverzameling, door het afnemen van verscheidene gestandaardiseerde en experimentele taaltestjes en neurocognitieve taken bij kinderen tussen de 3 en de 6 jaar, en bij jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Ook help je met het het verwerken en analyseren van de data. Het is uiteraard mogelijk je eigen onderzoek uit te voeren, voor bijvoorbeeld het schrijven van een scriptie. 

Wij zijn op zoek naar stagiaires: 
· met een achtergrond in (neuro)psychologie, pedagogiek, taalwetenschap, logopedie of vergelijkbare studierichting 

· affiniteit met onderzoek en werken met kinderen 

· Minstens 3 dagen per week beschikbaar voor 6 maanden of langer. 

Wij bieden 
· Begeleiding bij je stage of scriptie 

· Werken in een enthousiast, interdisciplinair onderzoeksteam 

· Reiskostenvergoeding als je moet reizen voor het project 

Enthousiast? 
Stuur een mail inclusief je motivatie en CV naar 3Tonderzoek@uu.nl. Ook voor vragen kun je hier terecht. Meer informatie over het onderzoek en de betrokken onderzoekers kan je vinden op de projectwebsites https://3tonderzoek.sites.uu.nl/ en https://22q11language.sites.uu.nl/. 

Stage CITO (Toetsenmaker Arnhem)

Wie zijn wij?
Cito, de toetsenmaker in Arnhem, is een grote organisatie die meer maakt dan alleen de bekende Eindtoets Basisonderwijs. Zo werken we aan leerlingvolgsystemen voor het Primair en Speciaal onderwijs, observatie-instrumenten voor kleuters, projecten om leerkrachten te ondersteunen bij het plannen van onderwijs voor leerlingen met een achterstand, aan certificering voor het bedrijfsleven, etc. De huidige stageplaats betreft het leerlingvolgsysteem voor het primair onderwijs.

Wat ga je doen?
De stagiaire levert een adviesrapport op over toetsing grammatica/interpunctie in de bovenbouw van het primair onderwijs. Je denkt met ons mee over de inhoud en opgavenvormen om grammatica en interpunctie te toetsen bij leerlingen in groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Ook werk je mee aan de ontwikkeling van nieuwe opgaven en probeer je deze zelf uit in een kleinschalige pilot op scholen. Daarnaast doe je mee met allerhande werkzaamheden die toetsdeskundigen Taal uitvoeren.

Jouw profiel
Voor deze stage zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven student die goed zelfstandig kan werken. Daarnaast vragen we van je dat jij een opleiding Taalwetenschap of Nederlands volgt, of een andere studierichting met een duidelijke interesse in taalkunde.

Wat we bieden
We bieden een informele werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden, bijvoorbeeld psychologie, onderwijskunde en taalkunde, samen werken aan toetsen waar docent en leerling mee vooruit kunnen. De collega’s hebben hart voor hun vak en staan open voor de kennis en ervaringen van anderen, dus ook voor jouw inbreng. Met regelmaat zijn er lezingen en cursussen waar jij ook aan kunt deelnemen, zoals onze interne cursus toetsdeskundigheid.

Wanneer en hoe lang
De stage kan zsm beginnen, maar een begindatum kunnen we ook in overleg afspreken.
De stage kan tot 6 mnd (part-time) duren. Ook dit gaat in overleg, evenals het aantal uren per week dat je bij ons werkt.

Interesse?
Solliciteren kan door je cv en motivatie te mailen naar Marieke Tomesen: marieke.tomesen@cito.nl.