Vacatures en stageplaatsen

Op deze pagina adverteren we WAP-gerelateerde vacatures, stageplaatsen en scriptiemogelijkheden. Heeft u een interessante oproep voor WAP-leden, laat dit dan weten aan de redactie (wapbulletin@gmail.com) en we zetten hem online.

 

 

Vacatures

Logopedie & Communicatie Amsterdam zoekt logopedist (3/4 dagen p.w.)

Logopedie & Communicatie Amsterdam zoekt een logopedist met interesse/ervaring in TOS en zo mogelijk ook met interesse/ervaring in neurologische spraak/taalstoornissen.

Klik hier voor meer informatie. 

 

 

Radboud Universiteit / Kentalis zoekt testassistenten voor leesonderzoek bij dove, slechthorende en horende kinderen

Voor ons project over leesontwikkeling bij dove, slechthorende en horende kinderen zijn we op zoek naar enthousiaste testassistenten in de periode april tot en met juli 2019.

Het project
Met dit project van de Radboud Universiteit en Koninklijke Kentalis wordt onderzoek gedaan naar de voorspellers van leesontwikkeling en het verloop van de leesontwikkeling bij dove, slechthorende en horende kinderen. De kinderen zullen vanaf eind groep 2 gevolgd worden tot halverwege groep 4. Bij de kinderen zullen op verschillende momenten taal- en leestaakjes worden afgenomen. Wij zijn op zoek naar testassistenten die ons hierbij willen ondersteunen, zowel bij de dataverzameling van de dove en slechthorende kinderen als de dataverzameling van de horende kinderen.

Wat ga je doen?
Je helpt mee met de dataverzameling (individuele afname van taakjes) bij kleuters eind groep 2 en helpt bij het invoeren van de data. De dataverzameling zal plaatsvinden op scholen door heel Nederland.

Jouw profiel
– Voor de dataverzameling bij de dove en slechthorende kinderen is kennis van Nederlandse Gebarentaal (NGT) of kennis van Nederlands met Gebaren (NmG) een voorwaarde;
– Je bent minimaal 2 vaste schooldagen per week beschikbaar in de periode van april – juli 2019. Deze periode kan in overleg worden uitgebreid vanaf september;
– Je kunt goed met jonge kinderen omgaan en hebt ervaring met het afnemen van testen;
– Je bent nauwkeurig en zelfstandig;
– De dataverzameling zal op verschillende plekken in Nederland plaatsvinden, daarom zoeken wij assistenten met een week OV-kaart;

Wat we bieden
Als testassistent doe je veel kennis en ervaring op over onderzoek doen naar dove en slechthorende kinderen en over hun leesontwikkeling. Verder krijg je betaald volgens de CAO Nederlandse Universiteiten.

Wanneer en hoe lang
april – juli 2019

Reageren
Stuur je motivatiebrief en een beschrijving van je onderzoekservaring en je kennis van NGT of NmG op naar Sascha Couvee (s.couvee@pwo.ru.nl).

Er zal een training worden georganiseerd om kennis te maken met de verschillende testen.

Klik hier om de flyer te downloaden. 

 

Stage-, en scriptieplaatsen

Stage CITO (Toetsenmaker Arnhem)

Wie zijn wij?
Cito, de toetsenmaker in Arnhem, is een grote organisatie die meer maakt dan alleen de bekende Eindtoets Basisonderwijs. Zo werken we aan leerlingvolgsystemen voor het Primair en Speciaal onderwijs, observatie-instrumenten voor kleuters, projecten om leerkrachten te ondersteunen bij het plannen van onderwijs voor leerlingen met een achterstand, aan certificering voor het bedrijfsleven, etc. De huidige stageplaats betreft het leerlingvolgsysteem voor het primair onderwijs.

Wat ga je doen?
De stagiaire levert een adviesrapport op over toetsing grammatica/interpunctie in de bovenbouw van het primair onderwijs. Je denkt met ons mee over de inhoud en opgavenvormen om grammatica en interpunctie te toetsen bij leerlingen in groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Ook werk je mee aan de ontwikkeling van nieuwe opgaven en probeer je deze zelf uit in een kleinschalige pilot op scholen. Daarnaast doe je mee met allerhande werkzaamheden die toetsdeskundigen Taal uitvoeren.

Jouw profiel
Voor deze stage zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven student die goed zelfstandig kan werken. Daarnaast vragen we van je dat jij een opleiding Taalwetenschap of Nederlands volgt, of een andere studierichting met een duidelijke interesse in taalkunde.

Wat we bieden
We bieden een informele werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden, bijvoorbeeld psychologie, onderwijskunde en taalkunde, samen werken aan toetsen waar docent en leerling mee vooruit kunnen. De collega’s hebben hart voor hun vak en staan open voor de kennis en ervaringen van anderen, dus ook voor jouw inbreng. Met regelmaat zijn er lezingen en cursussen waar jij ook aan kunt deelnemen, zoals onze interne cursus toetsdeskundigheid.

Wanneer en hoe lang
De stage kan zsm beginnen, maar een begindatum kunnen we ook in overleg afspreken.
De stage kan tot 6 mnd (part-time) duren. Ook dit gaat in overleg, evenals het aantal uren per week dat je bij ons werkt.

Interesse?
Solliciteren kan door je cv en motivatie te mailen naar Marieke Tomesen: marieke.tomesen@cito.nl.