Op 4 en 5 april vinden de Neerlandistiekdagen 2024 plaats aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dit jaar is het thema: het Festival der Zinnen. Je zintuigen zullen geprikkeld worden door een zeer divers programma van presentaties, rondetafelgesprekken en workshops. De eerste dag wordt afgetrapt met een keynote van schrijver en letterkundige Karin Amatmoekrim over hoe literatuur kan helpen om de wereld beter te begrijpen. Op de tweede dag neemt taalkundige en docent Ronny Boogaart je mee in een lezing over de grammatica van gevoel. In diverse parallelsessies wordt ingegaan op actuele vraagstukken in de neerlandistiek, waaronder vernieuwingen in het onderwijs, tweetaligheid en alzheimer, de grenzen tussen zinnig en verzonnen en Nederlandstalige literatuur buiten Nederland en Vlaanderen. Beide dagen worden feestelijk afgesloten in festivalsfeer, met op dag 1 een pubquiz en op dag 2 een Ameezing Karaoke.  

Al met al een programma dat interessant is voor docenten, studenten, scholieren, taalexperts, taalliefhebbers en onderzoekers die zich bezighouden met de Nederlandse taal en/of cultuur! 

 

Aanmelden voor het Festival der Zinnen kan (gratis) via het aanmeldformulier op de website.  

Op 4 en 5 april vinden de Neerlandistiekdagen 2024 plaats aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dit jaar is het thema: het Festival der Zinnen. Je zintuigen zullen geprikkeld worden door een zeer divers programma van presentaties, rondetafelgesprekken én workshops. De eerste dag wordt afgetrapt met een keynote van schrijver en letterkundige Karin Amatmoekrim over hoe literatuur kan helpen om de wereld beter te begrijpen. Op de tweede dag neemt taalkundige en docent Ronny Boogaart je mee in een lezing over de grammatica van gevoel. In diverse parallelsessies wordt ingegaan op actuele vraagstukken in de neerlandistiek, waaronder vernieuwingen in het onderwijs, tweetaligheid en alzheimer, de grenzen tussen zinnig en verzonnen en Nederlandstalige literatuur buiten Nederland en Vlaanderen. Beide dagen worden feestelijk afgesloten in festivalsfeer, met op dag 1 een pubquiz en op dag 2 een Ameezing Karaoke.  

Al met al een programma dat interessant is voor zowel docenten, studenten, scholieren, taalexperts, taalliefhebbers en onderzoekers die zich bezighouden met de Nederlandse taal en/of cultuur! 

 

Aanmelden voor het Festival der Zinnen kan (gratis) via het aanmeldformulier op de website.