De VPRO heeft vorig jaar in samenwerking met het Immer Reading System de Club-Lees-app gelanceerd. In deze app lees je iedere maand een gratis boek op je smartphone. 

Het boek wordt op een aantrekkelijke manier weergegeven op je smartphone. Je scherm is niet volgepropt met kleine lettertjes, maar er worden kleinere stukjes tekst van variërende lengte weergegeven. Je tikt op je scherm om naar het volgende stukje tekst te gaan. Onderaan je scherm zie je een cirkel die aangeeft hoever je bent binnen het hoofdstuk. 

Lees via deze app mee met een bekend clublid, of maak een boekenclubje aan met je vrienden. Elke maand komt er een nieuw boek beschikbaar, en verdwijnt het boek van de maand ervoor. Gedurende de maand kan je digitaal in gesprek met de vier vaste bekende clubleden of de medelezers uit je eigen clubje door comments te plaatsen in de kantlijn. Een leuke manier om te kijken welke fragmenten er voor anderen uitspringen en welke associaties zij hebben bij bepaalde passages uit het boek. Aan het einde van de maand is er de mogelijkheid om na te praten in openbare een online meet-up. 

Al met al: een leuke manier om tijd die je doorbrengt met je smartphone in je hand – al dan niet scrollend op social media – eens anders door te brengen!