Dit jaar vindt het DRONGO talenfestival plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober. Het festival is dit keer op een nieuwe locatie: het Erasmusgebouw in Nijmegen. Naast deze nieuwe locatie die allerlei nieuwe mogelijkheden biedt, kiezen we dit jaar ook voor een andere aanpak! We hebben de festivalruimte ingedeeld in verschillende zones, met in elke zone een ander type activiteit (format). Er is plek voor debat en dialoog, een plek voor het DRONGO atelier, voor PechaKucha pitches, een plek voor taalspellen, et cetera. Op deze manier maken we het DRONGO talenfestival meer tot een echt festival! Ook nieuw dit jaar is dat je via onze website programmavoorstellen kunt indienen (lees onderaan deze mail voor meer informatie).

Lezen
Het thema van het DRONGO talenfestival 2020 is ¿lezen!. Er is een heel actieve leescultuur in Nederland. Toch blijkt uit vele onderzoeken dat de kennis van lezen snel achteruit gaat. Er zijn talloze initiatieven om dat tij te keren. Honderden organisaties helpen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, anderen proberen kinderen en jongeren enthousiast te maken voor lezen. En tegelijkertijd verandert onmiskenbaar de rol van geschreven tekst in de samenleving. Op het DRONGO talenfestival wordt het brede landschap van lezen overzichtelijk en toegankelijk bijeen gebracht, en worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd en geduid.

DRONGO in tijden van het coronavirus
We hebben de afgelopen tijd binnen ons team ook nagedacht over de impact van het coronavirus op het DRONGO talenfestival. Vooralsnog gaan we er vanuit dat het festival door kan gaan. Mocht de komende maanden blijken dat het in oktober niet mogelijk zal zijn om het evenement te laten doorgaan, dan zullen we je infromeren over een alternatieve invulling.

Dien je voorstel in!
Het programma van het DRONGO talenfestival wordt dit jaar grotendeels samengesteld met jouw inbreng! We vragen je om met ons mee te denken en tot vernieuwende, spannende en originele ideeën te komen, uiteraard met betrekking tot taal en lezen. Als jouw idee wordt uitgekozen, kun je kosteloos een programmaonderdeel verzorgen. Zo krijgen we dit jaar een festival dat informeert en inspireert voor en dankzij jou

Zo werkt het:
Onderaan vind je de link naar het formulier. Via deze link kun je programmavoorstellen indienen binnen de formats die we dit jaar aanbieden. Schrijf een concrete, beeldende en wervende tekst waaruit de programmaraad én de bezoekers een duidelijk beeld krijgen van wat jij wilt bijdragen aan het DRONGO talenfestival.

STAP 1: Tot en met 26 mei kan je jouw voorstel indienen
STAP 2: De programmaraad beoordeelt de voorstellen
STAP 3: Tussen 8 en 12 juni maken we bekend of je voorstel is gehonoreerd of niet
STAP 4: Voorstel gehonoreerd? De programmaraad nodigt je uit om je voorstel uit te voeren en maakt met jou vervolgafspraken. Wij nemen hiervoor tussen 8 en 19 juni telefonisch contact met je op en geven je de mogelijkheid om je voorstel, indien nodig, aan te passen
STAP 5: Uiterlijk 3 juli moet jouw voorstel definitief zijn

Heb je vragen over een format of het indienen van je voorstel? Neem dan graag contact op met Jennifer Vaassen via jvaassen@drongotalenfestival.nl of via 06- 40 154 768.

Klik hier voor een link naar de pagina om je voorstel in te dienen.