Projectomschrijving 
Het 22q11.2 deletie syndroom is een specifieke genetische aandoening, die tot verschillende fysieke en mentale ontwikkelingsproblemen leidt. Met het 3T project onderzoeken we de taalvaardigheden van kinderen met 22q11. In het onderzoek vergelijken we het taalprofiel van kinderen met 22q11 met kinderen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Daarnaast wordt de invloed van cognitieve vaardigheden (zoals aandacht en geheugen) op de taalontwikkeling onderzocht, en wordt er bekeken hoe taalvaardigheid bij kinderen met 22q11 en TOS samenhangt met het ontwikkelen van schizofrenie en andere psychiatrische problemen. 

Stagemogelijkheden
Wij zijn op zoek naar stagiaires die ervaring willen opdoen met de praktische aspecten van wetenschappelijk onderzoek. Je helpt bij de dataverzameling, door het afnemen van verscheidene gestandaardiseerde en experimentele taaltestjes en neurocognitieve taken bij kinderen tussen de 3 en de 6 jaar, en bij jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Ook help je met het het verwerken en analyseren van de data. Het is uiteraard mogelijk je eigen onderzoek uit te voeren, voor bijvoorbeeld het schrijven van een scriptie. 

Wij zijn op zoek naar stagiaires: 

· met een achtergrond in (neuro)psychologie, pedagogiek, taalwetenschap, logopedie of vergelijkbare studierichting 

· affiniteit met onderzoek en werken met kinderen 

· Minstens 3 dagen per week beschikbaar voor 6 maanden of langer. 

Wij bieden: 

· Begeleiding bij je stage of scriptie 

· Werken in een enthousiast, interdisciplinair onderzoeksteam 

· Reiskostenvergoeding als je moet reizen voor het project 

Enthousiast? 

Stuur een mail inclusief je motivatie en CV naar 3Tonderzoek@uu.nl. Ook voor vragen kun je hier terecht. Meer informatie over het onderzoek en de betrokken onderzoekers kan je vinden op de projectwebsites https://3tonderzoek.sites.uu.nl/ en https://22q11language.sites.uu.nl/.